THE PANTHERS – BOOGIE WITH THE DEVIL

De Britse rock’n’roll-band ‘The Panthers’ begon in 2008 met optredens in de regio rond de stad Newcastle in het noordoosten van Engeland. De vier daar woonachtige bandleden hebben hun vetkuiven intussen ingeruild voor een al wat meer kalend hoofd, maar qua muzikaliteit en entertainment-factor hebben zanger Ade Aynsley, leadgitarist Anth Purdy, bassist Tony Cranney en drummer Lee Davis nog niets moeten inleveren.

Hun op de rock’n’roll-muziek uit de jaren ’50 gebaseerde sound bleef al die jaren overeind en ‘The Panthers’ spelen nog vaak de pannen van het dak in de Engelse clubs en pubs met hun swingende nummers zoals er ook nu weer tien zijn terug te vinden op hun recent op de markt verschenen album “Boogie With The Devil”.

Acht van die songs werden door zanger Ade Aynsley gecomponeerd en de twee andere nummers zijn coverversies van gekende rockoldies. De eerste gecoverde song is het nummer “Lonesome Train” dat voor het eerst werd opgenomen door ‘Johnny Burnette And The Rock’n’Roll Trio’ in 1956, maar nadien ook nog werd gecoverd door o.a. Shakin’ Stevens in 1970, door Robert Gordon & Link Wray in 1978 en door de ‘Phantom Rockers’ in 1995. Het andere covernummer is hun versie van de song “Burning Love” die geschreven werd door Dennis Linde en in 1972 voor het eerst op de titelloze debuutplaat van soulzanger Arthur Alexander werd gehoord, maar in datzelfde jaar nog tot een wereldhit uitgroeide in de versie van Elvis Presley.

Van de eigen nummers van ‘The Panthers’ onthouden we graag de wat tragere songs “Beer With My Old Friend Regret” en vooral de schitterende melancholische ballad “Wrap My Arms Around You” over een onbeantwoorde liefde waarmee het album “Boogie With The Devil” op grootse wijze wordt afgesloten.

Van de swingende tracks op deze plaat mogen de songs “Voodoo Ladies”, “Gonna Meet My Baby” en het door gitarist Anth Purdy geschreven en zeer dansbare “Cool Cat Jive” wat ons betreft best nog enkele keren opnieuw door de boxen van de stereo-installatie weerklinken, naast de hierbij op de twee video’s in een live-uitvoering te horen nummers “Vampire Blues” en “Memphis”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rebel Music Records / Rockabilly Records

video